Робота й вакансії в Копенгагені

Копенгаген – це столиця Королівства Данії та найважливіший культурний, політичний, а також економічний центр країни. Місто розташоване в східній частині найбільшого в Балтійському морі острова – Зеландія. За версією багатьох авторитетних видань, столиця Данії належить до найбільш дорогих міст планети. Проте якість життя тут дуже висока.

Робота в Копенгагені

Робота в Копенгагені для українців у 2017 році дозволить не тільки отримати хороший дохід, а й переїхати жити в спокійне, екологічно чисте місто з чудовою інфраструктурою, багатою історією, культурним розмаїттям і красивою природою. Тож не дивно, що багато іноземців, крім працевлаштування, обирають його для ведення бізнесу в Данії або навчання датських вузах.

ЗМІСТ

  1. Трудова міграція в Копенгаген
  2. Як знайти роботу в Копенгагені
  3. Вакансії й зарплата в Копенгагені

Трудова міграція в Копенгаген

Населення Копенгагена в 2017 році становить близько 583 тисяч осіб. Це більше 10% від загальної чисельності жителів Данії (5,6 млн). Близько 27% місцевих мешканців мають іноземне походження. Наприклад, в місті проживає багато вихідців з Пакистану, Туреччини, Іраку, Польщі, Німеччини, Марокко, Швеції й інших країн, включаючи Україну. В столиці Данії цілком комфортний клімат і створено оптимальні умови для здійснення професійної діяльності.

Вдале географічне розташування робить Копенгаген одним з найважливіших ділових центрів Європи. У місті зосереджена кваліфікована робоча сила, низьке безробіття, розвинена високотехнологічна економіка, гнучкий ринок праці й високий рівень соціального забезпечення. Спеціально для іммігрантів місцева влада субсидує стажування в данських компаніях. Тобто, хто хоче працювати – без вакансії не залишиться. Проте приїхати працювати в Копенгаген з-за кордону зовсім непросто.

Данський ринок праці має потребу переважно у висококваліфікованих іноземних фахівцях, що володіють дефіцитними професіями. Столиця не є винятком. Основу економіки Копенгагена становлять сфера послуг і торгівля. Активно розвиваються інформаційні технології, інновації, туризм, охорона здоров’я, освіта й наука. Зарплати в Данії – одні з найвищих серед усіх країн Євросоюзу. Тому конкуренція за робочі місця дуже висока.

Робота в Копенгагені для українців стає доступною, якщо на вакансію не претендують громадяни Данії або інші європейці. Зазвичай іноземець повинен заздалегідь знайти роботодавця, укласти контракт, отримати дозвіл на працевлаштування й оформити данський вид на проживання. Крім того, в країні діють спеціальні програми для трудових мігрантів, які значно полегшують процедуру переїзду в столицю з метою працевлаштування.

Найбільш популярні програми, за допомогою яких можна виїхати на роботу в Копенгаген – це The Positive List і The Pay Limit. У кожному випадку передбачені конкретні вимоги. Більш детально читайте у статті робота в Данії.

Як знайти роботу в Копенгагені

Знайти роботу фото

Одна з головних умов місцевих роботодавців при наймі іноземця – знання португальської мови на хорошому рівні (вивчити її досить складно). З іншого боку, більшість копенгагенців вільно володіють англійською мовою. Популярністю користуються шведська, норвезька й німецька мови. При пошуку вакансії в Копенгагені володіння тільки російською мовою часто виявляється недостатньо. Мінімум англійська мова має бути на хорошому рівні.

Важливі рівень кваліфікації йі затребуваність спеціальності.  Список дефіцитних професій у Данії та Копенгагені доступний на цій сторінці. Складіть грамотне резюме та супровідний лист. Пишіть пропозиції про працевлаштування у великі міжнародні та данські компанії, що функціонують у столиці країни, наприклад: A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Carlsberg Group, Lundbeck, FLSmidth.

Пошук вакансії в Копенгагені

Агентство з міжнародного найму та інтеграції Данії – nyidanmark.dk. Державна служба зайнятості (для іноземців) – workindenmark.dk. Якщо знайти роботу в Копенгагені без посередників не вийде, спробуйте звернутися в офіційне кадрове агентство.

Вакансії й зарплата в Копенгагені в 2017 році

Найбільш затребувані вакансії в Копенгагені для українців у 2017 році знаходяться в сферах інформаційних і комунікаційних технологій, транспорту й зв’язку, торгівлі й фінансів, біотехнологій та фармацевтики, творчої та розважальної індустрії. Часто запрошують досвідчених інженерів, програмістів, медичних працівників, науковців, механіків, електриків, теслів. Хорошим попитом користуються розробники програмного забезпечення.

В цілому у технічних фахівців шансів знайти високооплачувану легальну роботу в Копенгагені набагато більше. Власники гуманітарних професій і некваліфікована робоча сила з-за кордону в столиці практично не потрібні. Один з найприємніших моментів працевлаштування в Данії – це рівень оплати праці. Мінімальних ставок в країні не передбачено, але рідко хто отримує менше 14,5 євро за годину. Середня зарплата в Копенгагені в 2017 році становить близько 5 800 євро в місяць (до сплати податків).