Чеське консульство прискорило обробку документів

Для того, щоб спростити процес оформлення робочих віз для українських громадян, чеське консульство у Львові змінила правила реєстрації.

Чешское консульство во Львове фото

Протягом кількох останніх місяців чеської влади від українських громадян надходили численні скарги, які стосувалися зловживань системою видачі робочих віз в Україні. Тому, чеське консульство, яке розташоване у Львові зробило реєстрацію, оформлення і отримання віз вдвічі швидше і набагато простіше.

Висловили бажання працевлаштуватися на роботу в Чеській республіці українські громадяни при оформленні довготермінових і короткотермінових трудових віз стикаються з численними бюрократичними бар’єрами. Крім цього, останнім часом чеські влади з’ясували, що в Україні посередники, які замість надання послуг, що полегшують отримання віз, фальсифікували систему комп’ютеризованих візових контрактів. Це призводило до того, що кожен, хто подавав заявку на отримання візи, повинен був додатково платити велику суму, щоб йому надали місце у нібито заблокованому списку очікування. Це призвело до того, що система фактично не функціонувала.

У зв’язку з виниклою ситуацією, керівництво консульства прийняв рішення, яке має виправити ситуацію. Тепер система управляється зовнішньої компанією (VSF Global). Ті, хто хоче оформити заявку на робочу візу, має можливість записатися на прийом по телефону, час очікування робочої візи скоротилася вдвічі – до 75 днів.

Але навіть таке скорочення не задовольняє чеських роботодавців, вони кажуть, що ті працівники, які могли б працювати в Чехії їдуть до Польщі, куди робочі візи оформляються всього за 14 днів.

Джерело: www.eurabota.ua