Україна точно отримає безвиз до середини червня

Питання про надання Україні безвізового режиму з ЄС є фактично вирішеним. У квітні Європарламент повинен проголосувати за дане рішення, після чого громадяни нашої країни зможуть відвідувати країни ЄС без віз вже до середини червня 2017 року.

Про це офіційно заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

На думку урядовця, для отримання безвиза Україною немає жодних політичних припятствий.

Також Єлісєєв додав, що для вступу в силу довгоочікуваного безвиза між Україною та Європейським союзом залишилося завершити кілька технічних процедур, після чого юридичне оформлення даного рішення буде остаточно завершено.

“Ми розраховуємо, що на початку квітня Європарламент поставить остаточну крапку у питанні візової лібералізації, прийме відповідне рішення. Після цього м’яч перейде на полі країн-членів Євросоюзу, тобто Ради ЄС, який повинен протягом досить швидкого періоду часу прийняти рішення. І, я розраховую, що вже до середини червня Україна отримає юридичне рішення про безвізовий режим поїздок”, – пояснив свою позицію Єлісєєв.

Нагадаємо, що раніше з’являлася інформація про те, що безвізовий режим між Україною і ЄС набере чинності 12 червня 2017 року.