В Австралії мають намір обмежити отримання мігрантами соціальних допомог

Влада Австралії прийняли бюджет, який посилив правила отримання соціальних допомог для мігрантів.

Австралия фото

Австралія робить все більш вимогливими міграційні правила. Починаючи з 1 липня 2018 року мігранти, які прибули в країну зовсім недавно, доведеться досить довго чекати, щоб отримати доступ до певних соціальних виплат. Наприклад, претендувати на оплачувану відпустку по догляду за дитиною, допомога по догляду за дитиною і сімейне податкову пільгу можна лише через 4 роки після того, як приїхав жити до Австралії.

Для багатьох родин мігрантів ці виплати мають вирішальне значення, адже вони розраховували на них, як на постійний джерело доходу після прибуття в країну.

Також замість нинішніх трьох місяців, новоприбулим біженцям потрібно чекати шість місяців, щоб мати можливість участі в програмі активної допомоги з боку австралійської влади. Ця програма допомагає знайти підходящу вакансію, добре написати своє резюме, отримати поради при проходженні співбесіди.

В уряді стверджують, що зекономлені гроші підуть на надання інших послуг, які надаються іноземцям після прибуття, наприклад курси по вивченню англійської мови. При цьому мігранти з гарним англійським можуть отримати невеликі виплати вже через шість тижнів після приїзду в країну.

Джерело: www.eurabota.ua