Відстеження візи в Німеччину національної та шенгенської: як перевірити статус готовності онлайн за номером?

 

Поїздка в Німеччину, в більшості випадків, пов’язана з отриманням візи.

поездка в Германию

Процес подачі документів для в’їздів з різними цілями вже розглядався нами неодноразово. Однак правильно оформити все необхідне і домогтися прийняття пакету документів посольством (консульством, візовим центром) – це лише половина справи.

У якийсь момент віза буде готова, і виникне необхідність вклеїти її в паспорт. Як подивитися статус отримання німецької візи? Як дізнатися, що прийшов момент отримати її? Як не втратити час і не втратити візу? Про це докладно і буде розказано в даному матеріалі.

ЗМІСТ

1 Чи можна через інтернет дізнатися про готовність візи в Німеччину?

2 Онлайн-відстеження готовності за реєстраційним номером

3 Як відстежити чи готова шенгенська віза?

4 Як перевірити національну німецьку візу?

Чи можна через інтернет дізнатися про готовність візи в Німеччину?

Безсумнівно, можна. Більш того, отримання готової візи обмежене певною датою, після якої навіть раніше схвалений дозвіл можуть анулювати. Тому (в тому числі) і виникає необхідність відстежувати ступінь готовності візи.

Потрібно розуміти, що в залежності від типу візи – національна або шенгенська – відрізняються і способи визначення статусу візової заявки.

Онлайн-відстеження готовності за реєстраційним номером

відстеження віз до Німеччини

Як подати документи на візу в ФРН ми вже неодноразово розповідали в інших статтях. А також обговорили як заповнити анкету на національну німецьку візу. Тут згадаємо ці етапи коротко, як неминучу частину загального процесу.

Як відстежити чи готова шенгенська віза?

Цей спосіб оформлення та перевірки найбільш простий і оперативний. Принципово важливо перевіряти зазначеним методом статус саме шенгенської візи.

Крок 1. Запис на співбесіду до візового центру

Документи зібрані, пакети сформовані, цілі обґрунтовані. Прийшов час подавати на візу. Процес прийому документів на шенгенські дозволи уряд Німеччини делегував спеціальному Візового центру – компанії V.F.S. Global.

Центр має повноваження прийому документів, повідомлення про готовність і видачі готових паспортів. Організація також має право використовувати державну символіку ФРН. Інші установи не є офіційно уповноваженими, проте можуть надавати посередницькі послуги для подачі візових заяв.

Запис до Візового центру можлива онлайн або по телефону. При особистій подачі (якщо мова не йде про групи від 6 осіб), громадяни України можуть звертатися до центрів без попереднього запису, проте в цьому випадку прийом здійснюється в порядку живої черги і без будь-яких гарантій щодо термінів.

Подати на шенгенську візу можна і в посольстві за попереднім записом. В цьому випадку, технологія реєстрації та перевірки буде аналогічна національній візі (див. нижче).

Крок 2. Співбесіда

Прийом документів здійснюється в спеціальних вікнах Центру. Якщо візову заяву зареєстровано, а справа прийнята до розгляду, здобувач отримує на руки т.зв. «талон» – свідоцтво про подання запиту на візу.

Це дуже важливий документ!

Крім іншого, на ньому міститься ідентифікаційний код заявки – саме він необхідний для відстеження статусу готовності візи!

Крок 3. Перевірка статусу заяви

Терміни розгляду заяви на шенгенську візу складають 5 робочих днів, без урахування кур’єрської доставки. Даний вид доставки готового паспорта з 2016 року є обов’язковим, тому уважно перевірте адресу, що вказувався при поданні документів.

Перевірити статус готовності шенгенської візи в Німеччину найбільш просто. Для цього існує спеціальний онлайн-сервіс Візового центру:

Введіть цю адресу http://www.germanyvac-ua.com/track_your_application.html

  1. На сторінці, яка відкриється, можуть перебувати посилання на перевірочні сервіси, розділені на етапи: до дати N і після дати N. Виберіть свій період.

перевірка стану заяви

  1. Відкриється форма всього з двома полями: реєстраційний номер і прізвище заявника. Введіть їх, поставте «галочку» в поле «Я не робот» для перегляду результату і натисніть кнопку «Підтвердити».

перевірка стану заяви2

Відкриється вся необхідна інформація. Повторимо, що відслідковуються даними способом саме шенгенські візи в ФРН, дані за національними візами в цьому способі перевірки можуть бути відсутні.

Перевірити стан запиту за реєстраційним номером можна і за телефонами візових центрів. Скористатися телефонним способом можна і при втраті талона, але тільки щодо шенгенської візи.

Як перевірити національну німецьку візу?

Дуже багато при оформленні національних віз перегукується з шенгенськими, але є і моменти принципової відмінності.

Крок 1. Запис в посольство Німеччини

посольство Німеччини

Співбесіда на національну візу проводиться виключно у візовому відділі посольства ФРН в Києві (Богдана Хмельницького-25). В інших країнах є можливість подачі документів в консульствах, але Візові центри, як правило, з цього процесу виключені.

Запис проводиться онлайн, а прийом без попередньої реєстрації неможливий! Для різних цілей виділяються різні часові інтервали прийому, з якими можна ознайомитися на сайті посольства.

Процес онлайн-реєстрації виглядає так:

  • Увійдіть на сайт реєстрації.
  • Виберіть необхідний тип візи (шенген, національна).
  • Підтвердіть дію.
  • Відкривається сторінка з актуальними правилами – ознайомтеся з ними, після чого натисніть «Weiter» (внизу праворуч).
  • Введіть капчу (набір символів, які розсилаються системою).
  • Відкривається сторінка з наявними вільними датами – виберіть найбільш зручну.
  • Заповніть заявку латинськими буквами і зареєструйте дату.

Уважно перевірте адресу електронної пошти та телефон, тому що вони можуть бути використані для підтвердження реєстрації.

Крок 2. Співбесіда

Співбесіда проводиться в обрану дату.

Після прийому документів претендентові видається «талон» з реєстраційним номером, за яким і буде здійснена перевірка статусу візової заяви. Тому не втрачайте його.

Крок 3. Шукаємо оброблені заяви про видачу

Термін розгляду запиту на національну візу значно перевершує шенгенський варіант дозволу. В особливо складних випадках може знадобитися кілька місяців – це потрібно враховувати при плануванні поїздок.

Відстежується статус візового запиту за реєстраційним кодом, вказаним у талоні. У випадку з національною візою перевірка виглядає так:

  1. Відкрийте спеціальний pdf-файл на сайті посольства. Файл відкриється в браузері. Інформація для посольства ФРН в Києві, для інших країн існують свої таблиці на сайтах диппредставництв Німеччини.
  2. Знайдіть свою заявку за кодом.
  3. Підберіть зазначені в середньому стовпці документи і до дати з правої колонки треба з’явитися в посольство.

Дані в таблиці оновлюються співробітниками посольства. Перевіряти таблицю необхідно онлайн! Завантаження файлу на комп’ютер не дозволить актуалізувати інформацію!

В даній таблиці можна побачити і запити на шенгенські візи, однак перевірка статусу будь-якого типу візи по телефону в посольстві неможлива! Застосовується тільки вказаний метод.

Отже, перевірити статус своєї заявки зовсім нескладно. Головне, знати де і як відстежувати і не пропустити крайнього терміну отримання документів.