Українських заробітчан у Чехії ретельно перерахують

Найближчим часом буде проведено аудит з метою дізнатися точну кількість українців, які на сьогоднішній день живуть і працюють в Чехії.

Про проведення міжнародного аудиту щодо забезпечення прав трудових мігрантів домовилися Рахункова палата України і Вищий аудиторський офіс Чехії.

Рішення про проведення аудиту було прийнято за підсумками візиту до Києва президента Вищого аудиторського офісу Чеської Республіки Мілослава Кали.

На сьогодні Чехія – одна з найпопулярніших країн серед українців, які їдуть за кордон з метою працевлаштування або навчання. Точних даних про кількість наших співгромадян, які живуть і працюють в Чехії тимчасово або на постійній основі немає.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан на зустрічі зі своїм чеським колегою підкреслив, що «ми повинні бути впевнені, що у них є належний захист на території іншої країни».

У проведенні аудиту зацікавлена ​​не тільки Україна, але і Чехія, щоб знати точну кількість українців, які працюють в країні офіційно.

Як зазначив Валерій Пацкан, аналогічні аудити найближчим часом будуть проведені в Польщі та Словаччині. Відповідні домовленості вже досягнуті.

Ці домовленості свідчать про те, що влада України і європейських країн, куди їдуть працевлаштуватися українські громадяни, хочуть врегулювати питання трудової міграції. Адже мова йде про додаткові мільйони доларів, якими щороку можуть поповнюватися державні бюджети цих країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Єврокомісія пропонує при необхідності збільшити тривалість перевірок на кордоні в країнах, які входять до Шенгену, з двох до трьох років.

Великобританія планує збільшити в чотири рази квоти для сезонних працівників, які приїжджають з країн, що не входять до Європейського союзу.