Кількість українців, які їдуть на роботу до Росії, стрімко зменшується

Згідно з оновленими статистичними даними, частка українських трудових мігрантів, які розглядають Російську Федерацію в якості країни для можливого працевлаштування, зменшилася до 9 відсотків.

Заступник директора дослідницького агентства «Info Sapiens» Інна Волосевич розповіла про це під час презентації результатів дослідження з питань міграції та торгівлі людьми під назвою «Україна, Молдова, Білорусь та Грузія 2019», замовником якого виступило Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні.

Зокрема Волосевич зазначила: «Українці найбільше хочуть працювати в Німеччині, Польщі та Чехії. Протягом останніх років спостереження привабливість Росії знижується».

Згідно з даними соціологічного дослідження, на сьогодні найпривабливішою країною для українців, які планують працевлаштування за кордоном, є Німеччина (43 відсотки). На другому місці за популярністю знаходиться Польща (35 відсотків), на третьому – Чехія (23 відсотки). Близько 19 відсотків трудових мігрантів хотіли б працювати в Італії, а 10 відсотків – в Канаді.

Те, що ФРН все частіше розглядається українцями як найкращий варіант для працевлаштування також пов’язано з прийняттям Бундестагом нового імміграційного законодавства, яке істотно спростить працевлаштування громадян з країн, які не входять до Європейського союзу.

Дослідницьке агентство «Info Sapiens» спеціалізується на вивченні громадської думки, поведінкових намірах та аналізі даних із вторинних джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найближчим часом буде проведено міжнародний аудит щодо забезпечення прав трудових мігрантів в Чехії. Про це домовилися Рахункова палата України та Вищий аудиторський офіс Чехії.

За даними німецького Інституту досліджень ринку праці, найближчим часом частка жителів Німеччини імміграційного походження буде неухильно збільшуватися.