Міністерство охорони здоров’я Румунії: було б ідеально, якби румуни залишалися вдома протягом 8-10 тижнів

Держсекретар Міністерства охорони здоров’я Румунії Гораціо Молдаван сказав Antenna 3 TV, що «було б ідеально, якби румуни залишалися вдома протягом 8-10 тижнів, щоб контролювати поширення коронавірусу». Однак він уточнив, що цю рекомендацію важко реалізувати на практиці.

«Це ідеальна ситуація, і її варто розуміти як таку. Її дуже важко реалізувати на практиці, але рекомендації починаються з 6 тижнів, залишаються не менше 6 тижнів, але краще за все з 8 або 10 тижнів. Звичайно, принцип припинення поширення цього вірусу полягає в тому, щоб спробувати зупинити спілкування, за допомогою якого він поширюється», – пояснив держсекретар.

Він підкреслив, що «всім, хто може залишатися вдома, настійно рекомендується залишатися там». За його словами, вся економічна та соціальна діяльність повинна бути організована ретельно, щоб мінімізувати ризик зараження, повідомляє БТА.

Згідно з останніми даними, вчора в Румунії було підтверджено 277 випадків коронавірусної інфекції, а 25 були оголошені вилікуваними.