Конкуренція між чеськими фірмами за працівників буде тільки посилюватися

Економіка Чехії на підйомі, рівень безробіття – найнижчий в Європейському союзі, тому експерти ринку праці прогнозують, що боротьба за кваліфікованих працівників між чеськими фірмами найближчим часом буде набирати обертів.

работники в Чехии

Згідно з оновленими даними, які напередодні опублікував Євростат, Чехія серед країн Європейського союзу займає перше місце за рівнем безробіття, яка в липні склала рекордні 3,1 відсотка.

Незважаючи на те, що рівень безробіття дуже низький, а кількість вакансій тільки збільшується, велика кількість виробничих фірм Чехії заявляють, що мають намір продовжувати наймати нових працівників. Така ситуація, на думку експертів, призведе до ще більшої конкуренції між роботодавцями.

Нещодавно консалтингова компанія Manpower Group провела великий опитування серед представників 750 фірм Чехії. Результати дослідження показали, що 7 відсотків компаній в четвертому кварталі планують оголошувати набір нових співробітників. Найбільша кількість вакансій в сфері громадського харчування, дуже потрібні кухарі, помічники кухарів, а також офіціанти.

Раніше повідомлялося, що сфера обслуговування в Чехії, зокрема кафе і ресторани, відчуває гостру нестачу кваліфікованих фахівців.