Польські новини говорять тільки про те, що біометричний паспорт дасть право отримати офіційну роботу в країні

Незабаром процес працевлаштування в Польщі для українців стане простий, як ніколи. Так, польські новини говорять про те, що наступного року громадяни України зможуть працевлаштуватися в країні, лише пред’явивши паспорт.

Нагадаємо, що у червні поточного року польський Сейм затвердив ряд поправок в законодавство, тим самим спростивши доступ іноземців до ринку праці країни.

26f57d94abb433d1

Так, іноземцям дали право легально влаштуватися на роботу в Польщі відразу ж після прибуття на її територію, навіть якщо він планує залишитися на кілька днів – на свята або вихідні.

Для настільки короткочасної роботи іноземцеві потрібно буде звернутися лише в Державне управління праці в перший робочий день після вихідних (свят).

Нагадаємо, що про спрощення візового режиму для українців повідомили і інші країні. Детальніше про це можна довідатися в нашій статті “Чехія оголосила приємні новини: у країні в два рази збільшать кількість видачі дозволів на роботу для українців”.

Також були знижені штрафи за нелегальне працевлаштування. Так, тепер мінімальний розмір виплата за незаконну роботу в Польщі становитиме 1 тисячу злотих. Штраф для роботодавця, нелегально взяв на роботу іноземця, у свою чергу, буде знижений до 3 тисяч злотих.

Крім того, дозволи на роботу зможуть видавати не тільки адміністрації воєводства, але й старости.

Також у Польщі планують створити реєстр працевлаштованих іноземців, в якому можна буде знайти дані про видані їм дозволи.

У законі зазначено, що з польських роботодавців додатково будуть стягувати за 30 злотих за кожну оформлену заяву про прийняття іноземця на роботу. Крім того, наймач повинен буде інформувати владу про те, приступив іноземець до роботи чи ні.

Дані зміни в існуючі правила працевлаштування іноземців у Польщі вступлять в силу з 1 січня. Для адаптації всіх сторін до цих змін буде введений перехідний етап. Так, впродовж всього наступного року іноземці можуть оформлятися на роботу в Польщу на підставі заяв, зареєстрованих та виданих до кінця 2017-го.

Читайте також:

1.Лоукост близько, так як в Україну прийдуть EasyJet, Eurowings Ryanair і

2.Порошенко підписав закон про біометричний контроль, з-за якого Кабмін в замішанні, а Росія прийшла в сказ

3.Ажіотаж отримати біометричний паспорт: безвиз змусив українців вишикувалися у кілометрові черги

4.Авіаквитки в США коштує 150 доларів: в Україну приходить новий лоукост

5.В Україні вводиться ID-карта: Гройсман заявив, що паспорт з електронним підписом