У Львівській області хочуть обмежити рекламу працевлаштування за кордоном

Буклети-страшилки і обмеження реклами працевлаштування за кордоном в засобах масової інформації – основні способи боротьби з трудовою міграцією, які хоче використовувати голова Львівської ОДА Олег Синютка.

фото глава Львовской ОГА Олег Синютка

Днями високопоставлений чиновник доручив своїм підлеглим активізувати інформаційну роботу, яка повинна бути спрямована на те, щоб переконувати мешканців Львова та області виїжджати на роботу за кордон.

О. Синютка стверджує, що більшість фірм, які займаються працевлаштуванням за кордоном, працюють нелегально або ж порушують умови ліцензій. Він також дав доручення відповідним структурам надрукувати буклети з інформацією про великі ризики працевлаштування за кордоном. За його словами, заробітна плата на підприємствах області незначно відрізняється від тієї, яку можна заробити в іншій країні. “У нас превалює думка, що там “полита медом”, а людині при отриманні паспорта необхідно сказати правду!” – так фактично продиктував текст буклету голова Львівської ОДА своїм підлеглим.

Однак, раніше директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк заявив, що на сьогоднішній день середня заробітна плата на підприємствах області – 5,5 тисяч гривень.

Доручення дано ще і керівнику департаменту внутрішньої та інформаційної політики Ользі Березюк, щоб вона поговорила і переконала головних редакторів інформаційних агентств не так активно публікувати рекламу працевлаштування за кордоном. Тобто на думку чиновників, редактора повинні відмовлятися від гарної можливості заробити, адже реклама – основний дохід інформаційних агентств.

Раніше повідомлялося, що за заявою голови НБУ Якова Смолія протягом семи місяців 2018 року українці, що працюють за кордоном перевели 6,3 мільярда доларів.