У Чехії все більше не вистачає працівників кафе і ресторанів

Сфера обслуговування в Чехії все більше стикається з гострою нестачею працівників.

Чехия фото

Дефіцит робочої сили спостерігається в багатьох секторах чеської економіки. Кваліфікованих фахівців не вистачає на будівництвах, промислових підприємствах і в медичних установах.

З проблемою нестачі працівників зіткнулися в празьких їдальнях, кафе і ресторанах. Заклади громадського харчування мають проблеми з пошуком як професійних менеджерів, так і кухарів, офіціантів, працівників кухні.

Все частіше роботодавці висловлюються за те, щоб мати більше можливостей наймати на законній основі вихідців з інших країн, в тому числі українців.

Президент Асоціації готелів і ресторанів Вацлав Старк розповів, що «Асоціація вже тривалий час офіційно звертається до влади на різних рівнях надати можливість іноземцям не з Європейського союзу працювати у нас. Нехай це будуть українці чи громадяни якої-небудь іншої країни. Це природний шлях, він зарекомендував себе в інших країнах Європи».

У Чеській Республіці налічується 160 навчальних закладів, де навчають на кухарів, але в кафе і ресторанах їх не вистачає. Причина в тому, що 80 відсотків випускників не хочуть працювати за фахом.

Джерело: www.eurabota.ua