Чехія поставила рекорд Євросоюзу за кількістю вакансій

Серед усіх країн Європейського союзу Чехія займає лідируючі позиції за кількістю вакантних робочих місць.

Чехия поставила рекорд по числу вакансий

Для українських трудових мігрантів ситуація з вакансіями на чеському ринку праці складається як не можна краще. Зростання економіки, демографічна ситуація, активна трудова міграція чеських працівників в країни Західної Європи, де вони можуть без проблем знайти роботу за яку отримувати в рази більше, ніж на батьківщині, призвела до ситуації, коли в Чехії на ринку праці утворилася гостра нестача фахівців практично в усіх секторах економіки.

Відповідно до даних Євростату, якщо в середньому в ЄС у другому кварталі 2018 року кількість незайнятих робочих місць становила 2,2 відсотка, то в Чехії – 5,4 відсотка, найбільше збільшення серед країн Євросоюзу. У трійці лідерів Бельгія – 3,5 відсотка і Нідерланди – 3,1 відсотка.

Чеські організації роботодавців вимагають від уряду суттєвого збільшення квот для працівників з України та інших країн, що не входять до складу ЄС, оскільки підприємства не мають можливості розширювати виробництво через брак робочої сили. У цьому році уряд Чехії збільшило до 20 тисяч квоти для українців, але судячи з заяв роботодавців, цього недостатньо.

Нагадаємо, що згідно з проведеним у серпні Центром Разумкова соціологічного опитування, кожен третій українець найближчим часом планує працевлаштуватися за кордоном.