Студенти з інших країн не дуже охоче їдуть вчитися до Великобританії

На думку лідерів британських університетів, уряд Великобританії має спростити візову систему. Це дасть можливість студентам з інших країн після закінчення навчання працювати як мінімум протягом двох років.

Студенты не очень охотно едут учиться в Великобританию

Візові закони повинні бути пом’якшені – до таких рішучих дій закликають уряд країни керівники провідних університетів Британії. Занепокоєння лідерів університетів має підстави – жорсткі візові правила не дають можливість вчитися величезній кількості студентів з інших країн. Вони просто обирають навчання в США, Канаду та інші країни.

Згідно з оновленим статистичними даними, останні 10 років кількість іноземних студентів в Сполученому Королівстві збільшилася всього на 3 відсотки, у той же час в США – на 40 відсотків, у Канаді – на 57 відсотків.

Діючі візові правила передбачають, що після закінчення навчання в одному з університетів Великобританії, випускники можуть залишитися працювати, але обмеження відсівають багатьох бажаючих, тому університети вимагають від уряду пом’якшити обмеження.

Уряд у 2012 році скасував право іноземних студентів працювати. Аргументували тим, що студентські візи використовувалися для імміграції. За прогнозами експертів ринку праці, після Брексита попит на кваліфікованих працівників буде тільки збільшуватися.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про чергову відмову українській владі спростити процес отримання візи українським громадянами у Великобританії, але обслуговування буде значно покращено.