У Німеччині оголосили про створення «міністерства батьківщини»

Після підписання «великої коаліції» у Німеччині було оголошено про створення нового міністерства внутрішніх справ, будівництва та регіонального розвитку (Bundesministerium f?r Inneres, Bauen und Heimat), про це повідомляє Deutsche Welle.

В Германии объявили о создании министерства родины

Деякі політичні та громадські лідери оцінили цей крок як спробу проаналізувати свої дії після міграційного кризи, одним з наслідків якого стало зростання популярності правих партій.

Очолить оновлене відомство лідер Християнсько-соціального союзу Хорст Зеехофер. У засобах масової інформації йому дали ім’я «міністерство батьківщини» (Heimatsministerium), в суспільстві це викликало негативну реакцію, адже це безпосередньо асоціюється з ідеологією нацистів.

Відомство зі схожими повноваженнями успішно функціонує, наприклад, в Баварії, найбільшою землі в Німеччині. В основному його співробітники займаються створенням умов, які стимулюють зайнятість місцевого населення і розвиток інфраструктури у сільській місцевості, а також підтриманням традиційної культури.

Концепція баварців стане основою і для оновленого федерального міністерства, який буде виконувати додаткові функції, з цією метою буде найнято більше сотні нових співробітників. Оновлене міністерство залишить за собою всі питання внутрішньої безпеки, а також міграційної політики держави.

Між тим у деяких слово “Heimat” в назві міністерства асоціюється виключно з посиленням міграційної політики, наприклад, такої думки історик Пауль Нольте: «Для мене слово «Heimat» – це евфемізм для прикордонного контролю та політики щодо іммігрантів”, – більш того, додав він, це “кодове слово для перешкоджання імміграції”.

Нольте порівняв переформатированное німецьке відомство з міністерством внутрішньої безпеки США, яке, за його словами, теж служить “перешкоджання імміграції”. У міністерстві заперечують цю схожість.

Джерело www.dw.com

01.03.2018