Система Visapoint закрита

Система Visapoint, яка використовувалася, щоб подавати заяви на всі види віз закрита. Таке рішення днями прийнято Міністерством закордонних справ Чехії. Систему жорстко критикували за те, що у неї нечисті на руку користувачі могли маніпулювати місцями у черзі на подачу візових документів в посольство.

Про це рішення 30 жовтня 2017 року повідомила прес-секретар МЗС Чехії Міхаела Лагронова. Вона підкреслила, що рішення про проведення змін у цій сфері було прийнято на основі кількох чинників. Однією з головних причин є закінчення терміну дії угоди з провайдером.

Система Visapoint

Система використовувалася, починаючи з 2009 року. Бажаючі могли через Інтернет зареєструватися на дату подачі документів в посольство на візу.

Систему критикували за те, що вона була сильно перевантажена і зареєструватися на подачу документів було практично неможливо, це призвело до великих зловживань. Чеські роботодавці також висловлювали невдоволення, бо це значно уповільнювало і ускладнило наймання працівників з інших країн. При тому, що на підприємствах були десятки тисяч вакансій, які могли б заповнити фахівці з України.

Таким чином, це рішення полегшить оформлення віз для охочих поїхати на роботу в Чехію, в тому числі і тих, які скористалися послугами порталу www.eurabota.ua.