Російські військові розпочали патрулювання кордону зони контролю США у Сирії

“Російські військові в Сирії розпочали патрулювання демаркаційної лінії між землями, контрольованими збройними силами Росії та міжнародною коаліцією під керівництвом США. Про це повідомив офіційний представник Центру примирення протиборчих сторін у Сирії Віктор Кудінов”, – передають «Новини».

«Це кордон, що розділяє територію, контрольовану міжнародною антитерористичною коаліцією, східну зону та західну зону, контрольовану збройними силами Російської Федерації. Досі на цих теренах російські військовослужбовці не патрулювали», – сказав він. пояснив.

Кудінов зазначив, що там можуть бути виявлені неактивні осередки ІДІЛ, а також можливі порушення сирійського законодавства.

Основне завдання полягало в тому, щоб продемонструвати присутність російських збройних сил, заявив представник Центру примирення протиборчих сторін. Потрібно було показати населенню, що російські військові є готові допомогти. Надалі за сприятливих умов там могли б проводитися гуманітарні акції.

“Патрулювання проходило на постійній основі”, – підсумував Кудінов.

Американські військові контролюють райони на півночі та північному сході Сирії у провінціях Дейр-ез-Зор, Аль-Хасака та Ракка, де розташовані найбільші сирійські нафтогазові родовища. Офіційний Дамаск неодноразово називав присутність США військовою окупацією та державним піратством, спрямованим на відкритий крадіжку нафти.