Роботодавці Полтавщини не виконують свій головний обов’язок

На підприємствах Полтавської області працівникам заборгували величезну суму грошей. Згідно з оновленими статистичними даними, на 1 листопада заборгованість становила 44 мільйони гривень.

Незважаючи на те, що українська влада постійно звітує наскільки добре працює економіка країни, як постійно зростає середня заробітна плата, все це нівелюється одним-єдиним фактом – людям за їхню працю не можуть, а швидше за все, не хочуть виплачувати зарплати, які і так самі найнижчі серед усіх європейських країн.

У Полтавській області заборгованість по заробітній платі на початок листопада становила 44 мільйони гривень. За місяць сума зросла майже на 5 відсотків. Виходить парадоксальна ситуація – 96 відсотків заборгованості складають невиплачені заробітні плати найбільш економічно активних підприємств області: ЗАТ «Пласт», ТОВ «Полтавамолпрод», ТОВ «Техмолпром», ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів».

Заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло розповів, що «ми поговорили з керівниками підприємств. Вони пропонують способи вирішення, зокрема щодо виплати заборгованості протягом трьох місяців».

Нагадаємо, що за даними Держстату, в листопаді підприємства України заборгували працівникам 1,69 мільярда гривень, за рік сума зменшилася всього на 0,2 відсотка.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018