Amazon уклала угоду з Трампом і Microsoft

Контракт з хмарними службами Пентагону та Microsoft на 10 мільярдів доларів, відомий як JEDI, був заблокований рішенням суду.

Суддя Патриція Кемпбелл-Сміт опублікувала закриту заяву, що супроводжує постанову, і зобов’язала Amazon внести 42 млн доларів як компенсацію за шкоду, якщо постанову про призупинення транзакції було видано неправильно.

Раніше на цьому тижні Amazon Web Services заявили, що намагаються повалити президента США Дональда Трампа і міністра оборони США Марка Еспера за спробу «гвалтувати Амазонку» за допомогою договору.

Microsoft заявила, що розчарована додатковою затримкою, але сказала, що вірить, що компанії в кінцевому підсумку буде дозволено виконати проект. Спочатку Amazon був кращим підрядником.

Проект JEDI буде зберігати й обробляти секретні дані, що дозволить військовим поліпшити зв’язок з солдатами на полі бою і використовувати штучний інтелект для оптимізації їх військового планування та бойових можливостей.

Постанова виходить з подій на початку цього тижня, коли Amazon Web Services заявила, що намагається вигнати президента Дональда Трампа і міністра оборони Марка Еспера в їх позові і покарати його попередника Джеймса Матісса. За даними Amazon, Трамп захоплюється переслідуванням особистих інтересів. Заява була посиланням на тривалу ворожнечу Трампа з генеральним директором Amazon Джефом Безос і Washington Post, якою володіє Безос.