Влада Китаю затримала жінку, яка «навмисно приховала» контакт із вірусом

36-річна жінка в північному китайському місті Тяньцзінь була вчора затримана поліцією після того, як вона «навмисно приховала» свої контакти з людиною з регіону, ураженого коронавірусом, згідно з повідомленням агентства Сіньхуа, цитує Reuters агентство BTA.

Згідно з інформацією, жінка, ідентифікована лише по її прізвищу Лю, своїми діями порушила зусилля щодо запобігання та контролю, тому місцеві органи громадської безпеки наклали на неї запобіжне “адміністративне затримання”. Reuters зазначає, що немає ніяких подробиць про дії жінки або про те, коли вона буде звільнена.

Китай ввів суворі обмеження на транспортування в районах, які найбільше постраждали від вірусу, і закликав усіх тих, хто відвідав Хубей, де були майже всі випадки смерті, ізолюватися протягом 14 днів. Влада деяких районів жорстоко карає будь-кого, хто порушує закон по боротьбі з вірусом. 31 січня суд у північно-східній провінції Хейлунцзян заявив, що особи, які навмисне поширюють вірус, можуть бути засуджені до смертної кари.