Чеські роботодавці вимагають збільшити квоти для українців

У Чехії розгорнулася активна компанія з лобіювання спрощення працевлаштування для громадян, які приїжджають з третіх країн.

На ринку праці Чехії щорічно спостерігається дефіцит кваліфікованих працівників у всіх секторах економіки. Згідно з офіційними даними, в 2018 році підприємства та фірми в різних секторах економіки не дорахувалися 100 тисяч працівників.

Але, незважаючи на ситуацію, що склалася, чеський уряд з року в рік відкладає ухвалення рішень, які б могли кардинально розв’язати проблему нестачі кадрів. За заявами представників уряду, влада побоюється, що наплив трудових мігрантів може стати причиною зниження рівня оплати праці чеських працівників.

Протистояння між роботодавцями і урядом з кожним місяцем лише загострюється. Представники роботодавців наполягають, що проблему потрібно вирішувати оперативно, оскільки дефіцит працівників дуже великий. Брак робочої сили найближчим часом може вплинути на зростання економіки. Роботодавці вимагають, щоб квота для приїжджих була збільшена мінімум до 40 тисяч осіб, пом’якшені бюрократичні процедури для працевлаштування іноземців, а також заборонити трудовим мігрантам протягом перших шести місяців міняти роботу.

На думку експертів і оглядачів, уряд Чехії скоро піде на поступки і розгляне спрощення процедури працевлаштування для трудових мігрантів.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник переконаний, що «якщо це буде зроблено, то ще більше українців матиме змогу знайти легальну роботу в Чехії, де чисельність населення скорочується, а кількість пенсіонерів зростає».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що населення Чехії збільшується, в тому числі, і за рахунок українських громадян, яких протягом 9 місяців 2018 року приїхало майже 9 тисяч осіб.

Джерело: www.news.eurabota.ua

22.01.2019