Дипломати, вислані з Індії, повернулися до Пакистану

“Двоє пакистанських дипломатів, висланих з Індії за звинуваченням у шпигунстві, повернулися додому”, – сказав AFP представник посольства.

У неділю уряд Індії оголосив, що два пакистанських дипломата були затримані за шпигунство і повинні були покинути країну протягом 24 годин.

Інформація надходить на тлі зростання напруженості у відносинах між двома давніми суперниками через спірний Гімалайський регіон Кашмір, який був розділений між двома країнами з 1947 року, коли вони отримали незалежність від Великобританії.

Індійські ЗМІ розкрили деталі того, що два дипломати, які працювали у візовому відділі посольства, були затримані в неділю при спробі отримати інформацію, що стосується національної безпеки Індії.

“Вони повернулися до Пакистану через прикордонний перехід, який був закритий на кілька тижнів через епідемію коронавіруса”, – повідомив агентству AFP представник посольства Пакистану.

Пакистан викликав Тимчасового повіреного у справах Індії, щоб висловити своє невдоволення наказом про висилку. Міністерство закордонних справ назвало звинувачення «безпідставними» і попередило, що дії Делі є «явним порушенням» Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

У серпні минулого року Індія скасувала напівавтономний статус мусульманського Кашміру і ввела обмеження. У відповідь Пакистан викликав свого посла з Делі і вислав індійського посла.