Поліція Брюсселя розігнала святкуючих “День дурня”

“Кінна поліція оточила і розігнала натовп чисельністю близько 2000 чоловік. Вони зібралися в парку в Брюсселі на фальшивий концерт, оголошений в соціальних мережах, як першоквітневий жарт”, – повідомляє AFP.

Інцидент стався в парку Буа-де-ла-Камбрія в південній частині Брюсселя.

Поліція використовувала захисні шоломи і щити, коли вони рухалися, щоб забезпечити дотримання суворих правил соціального дистанціювання під час пандемії Covid-19, які забороняють збиратися на вулиці більше чотирьох осіб.

Поліція Брюсселя винесла попередження про те, що повідомлення в соціальних мережах про «вечірку» є незаконним, і що її організатори можуть бути притягнуті до відповідальності.

Минулої суботи Бельгія ввела більш суворі обмеження, спрямовані на обмеження зростаючого числа людей, інфікованих Covid-19.

До них відносяться закриття шкіл, продовження закриття кордонів, обмеження доступу до магазинів і скорочення числа людей, які можуть зустрічатися на відкритому повітрі, до чотирьох.

Один з учасників, Селім Джебіра, сказав AFP, що «на нього без будь-якої причини напали зі сльозогінним газом».

Мер Брюсселя Філіп Клоуз написав в Twitter, що, хоча він розуміє людей, які хочуть гуляти навесні, він «не може терпіти такі збори».

Він подякував поліції «за наполегливу працю”, а також людям, які дотримувалися обмеження більше року з початку пандемії.