США: російську вакцину ми не будемо пробувати навіть на мавпах

Сполучені Штати не тестуватимуть російську вакцину проти COVID-19 навіть на мавпах, повідомляє CNN з посиланням на джерела в відповідальних установах.

«Чорт забирай, ми не можемо перевірити її навіть на мавпах, не те що на людях!», – сказав чиновник охорони здоров’я.

Нагадаємо, що США відмовили Москві у спільній роботі над вакциною від коронавируса.

До російської вакцини скептично ставляться ще й через той факт, що насправді вона є результатом інтелектуальної крадіжки, і навряд чи додасть щось до прогресу, досягнутого американськими вірусологами. Раніше повідомлялося, що російські хакери атакували дослідницькі центри, які розробляють вакцину проти коронавируса.

У зв’язку цим, урядовці відзначили, що російська вакцина є настільки «недоробленою» за стандартами Сполучених Штатів, що навряд чи могла становити великий інтерес до того, як надійшла на ринок.

Стверджується, що вакцина була зареєстрована російським урядом до початку вирішальної 3 фази випробувань, в ході якої вона повинна була бути протестована на тисячах людей. За західними стандартами, вакцина не може бути схвалена до цього етапу.

Крім того, в Росії поки не публікувалися будь-які наукові дані про випробування, що не дозволяє оцінити безпеку та ефективність вакцини.