Понад 700 дітей в школах-інтернатах у центрі Лондона стали жертвами насильства

“За останні десятиліття близько 705 випускників дитячих будинків в центрі Лондона зіткнулися з жорстоким поводженням і насильством з боку персоналу. Про це свідчить опублікований сьогодні звіт, підготовлений незалежним органом уряду Великобританії в зв’язку з розслідуванням злочинів на сексуальному грунті щодо неповнолітніх”, – передає ТАСС .

У документі наголошується, що керівництво міської ради в районі Ламбет в центрі Лондона «закрило очі» на випадки насильства, що мали місце протягом багатьох років в п’яти школах-інтернатах для дітей. Експерти пишуть, що дисциплінарні заходи щодо таких правопорушень по відношенню до співробітників застосовувалися лише 1 раз за 40 років.

“За деякими винятками, співробітники ради в районі Ламбет обходилися з дітьми в школах-інтернатах, як з нікчемами», – йдеться в звіті.

За словами Алексіса Джея, глави спеціального органу, який проводить розслідування, «дітей перетворили в пішаків в отруйній боротьбі за владу всередині районної ради Ламбета, а також між муніципалітетом і центральним урядом».

На тлі результатів звіту Джей закликав лондонську поліцію розглянути питання про притягнення до відповідальності керівництва Ламбета в 1977 році. Тоді районна рада отримала скаргу від хлопчика, який жив в школі-інтернаті, про сексуальне насильство з боку прийомного батька. Пізніше дитину знайшли мертвою. У той час муніципалітет не спромігся передати справу до суду.

Після публікації результатів перевірки рада Ламбета визнала свою відповідальність за минулі випадки насильства в дитячих будинках і принесла вибачення жертвам злочинців.

Домовилися, що необхідно посилити вимоги до прийомних батьків, яким тимчасово надаються діти-сироти.