Більше 50 людей заарештовано під час вчорашніх акцій протесту в Білорусі

“Поліція в Білорусі заарештувала 51 людину в різних містах під час вчорашніх антиурядових акцій протесту”, – повідомили в міністерстві внутрішніх справ.

Це найбільша кількість арештів за один день на цьому тижні, при цьому кількість учасників несанкціонованих акцій протесту неухильно зростає.

За даними правозахисної організації «Весна», 15 осіб були затримані в Мінську, де кілька тисяч людей взяли участь в акції протесту проти президента Олександра Лукашенка, переобрання якого 9 серпня заперечується опозицією.

ЄС не визнає результати президентських виборів в Білорусі 9 серпня. Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас оголосив, що міністри закордонних справ країн союзу обговорять реакцію на події в Білорусі на зустрічі в Берліні в четвер і п’ятницю.

Уряд Литви заявив, що розглядає можливість розширення списку санкцій проти білоруських чиновників з 32 до 118, включаючи президента Лукашенка, останнє слово залишається за міністром внутрішніх справ Ритою Тамашуніене. Ті, хто включений до списку, підозрюються в причетності до жорстокого придушення протестів або фальсифікації виборів.

“Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що спроби білоруського керівництва звинуватити альянс в ситуації в країні помилкові і невиправдані”, – повідомляє Reuters.

Виступаючи в Берліні перед зустріччю міністрів оборони ЄС, Столтенберг також закликав до вільних і справедливих виборів в Білорусі. «Військова присутність НАТО в регіоні не збільшується, тому будь-яка спроба білоруського режиму використовувати НАТО, як привід для придушення протестуючих у своїй власній країні є абсолютно неправильною і невиправданою», – сказав він.