Для контролю на кордоні Євросоюзу тестує детектори брехні

Нова комп’ютерна програма з поліграфом або детектором брехні, а також з цифровим поліцейським на основі технологій штучного інтелекту буде використовуватися на кордонах Європейського союзу.

Щоб підсилити і якісно поліпшити контроль за переміщенням через кордон ЄС будуть використовуватися технології, що дозволяють з високою точністю визначити чи говорить людина правду чи ні. Детектор брехні, який є частиною нової комп’ютерної програми, найближчим часом буде використовуватися на кордонах Євросоюзу, щоб якісно підняти рівень безпеки і покращити перевірку всіх, хто в’їжджає на територію ЄС.

Планується, що документи будуть перевірятися не людьми, а комп’ютерним поліцейським. Програма перевірить документи, запитає про те, що знаходиться в валізі, яка мета поїздки. Відповіді знімаються на відеокамеру і відразу ж аналізуються. Очікується, що нове, спеціально розроблене програмне забезпечення зможе за виразом обличчя людини визначити говорить він або вона правду чи щось приховує.

Після успішного проходження перевірки віртуальним поліцейським, співробітники прикордонної служби швидко завершать перевірку.

У наступному році комп’ютерну програму в тестовому режимі будуть використовувати на окремих ділянках уздовж зовнішнього кордону ЄС – в Литві, Угорщині та Греції.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабну заміну в аеропорту Брюсселя традиційних автобусів на електробуси, що відрізняються безшумністю і безпекою для навколишнього середовища.

Джерело: www.eurabota.ua

30.11.2018