Новий міністр культури Росії не терпить опери, балетів і музеїв

«Міністр культури нового російського уряду Ольга Любимова видалила з мережі свої пости, в яких вона визнавала, що вона не терпить опери та балету і не розуміє, що означає громадянське суспільство»,- повідомляє The Insider.

У публікаціях, які вона видалила або сховала в своєму блозі на платформі Live Journal, вона визнавала себе «некультурним людиною», яка не розуміє естетичного кіно, котра вважає відвідування Британського музею втраченим часом. Також вона написала, що будучи в Парижі, не відвідала Лувр. Крім того, вона зізналася, що вживала наркотики.

Призначення Любимової міністром культури викликало вибух коментарів в соціальних мережах. На даний час більшість з її 195 постів в блозі недоступні. Однак деякі з них все ще доступні в веб-архіві.

Опозиціонер Олексій Навальний розмістив в Facebook стару фотографію Любимової в футболці з непристойною написом. У зв’язку з цим він згадує непристойний жарт про міністерство культури, який відповідає напису на футболці, відзначаючи, що реальність ніколи не була так близька до анекдоту.

Ольга Любимова вступила на посаду міністра культури Росії 21 січня. Раніше вона очолювала відділ кінематографії в тому самому міністерстві. Раніще вона працювала на Першому каналі державного телебачення і є автором кількох документальних сценаріїв.