Нова інфекція з Китаю досягла США, смертність зростає

За даними BGNES, Сполучені Штати підтвердили перший випадок зараження новим китайським коронавірусом на своїй території.

Американський Центр з контролю за захворюваннями заявив, що вірус, який виник у Китаї, було діагностовано у пасажира, який прибув в Сіетл з Китаю. Як повідомляє Бі-бі-сі, пацієнт, якому вперше було поставлено діагноз в США, повернувся з Ухані 15 січня.

Вірус, який поширився з китайського міста Ухань, заразив 440 осіб і до цього часу став причиною загибелі 9 осіб.

«Пацієнт звернувся за допомогою до медичного закладу в штаті Вашингтон, де його лікували. Судячи з історії хвороби та симптомів пацієнта, медичні працівники запідозрили зараження новим коронавірусом. Клінічні лабораторні дослідження сьогодні підтвердили діагноз», – сказано в заяві Центру по контролю захворювань.

Туроператори повідомили, що Північна Корея тимчасово закрила свої кордони для іноземних туристів з метою запобігання загрозам. Вірус вже поширився за межі Китаю і, як повідомляється, зафіксовані випадки зараження в Південній Кореї, Японії, США, Таїланді, Сінгапурі та Австралії. Китайська влада офіційно підтвердила, що вірус передається від людини до людини.

Тим часом, китайська влада офіційно запросила експертів зі Всесвітньої організації охорони здоров’я, експертів охорони здоров’я з адміністративних районів Гонконгу та Макао, а також з Тайваню в Ухані, де розташовано спалах пневмонії, викликаної новим коронавірусом, повідомив на прес-конференції заступник прем’єр-міністра Національної комісії охорони здоров’я китайської Народної Республіки Лі Бін.

«Ми маємо намір підтримувати міжнародне співробітництво та контакти з питань поширення захворювання і забезпечувати регулярне оновлення інформації», – сказав Лі Бін.

Він підкреслив, що Державний комітет охорони здоров’я Китаю має намір забезпечити, щоб влада Ухані щодня надавала громадськості інформацію про поширення захворювання, заходи щодо його запобігання та боротьби з ним.