Майже 300 румунських поліцейських інфіковані новим коронавірусом

“Румунська профспілка поліцейських повідомив, що 264 співробітника МВС були заражені новим коронавірусом, і 160 з них були госпіталізовані”, – повідомляє новинний сайт Ziare.
Союз європейських поліцейських Європол звинуватив міністерство в приховуванні числа заражених співробітників.
“Міністерство внутрішніх справ приховує справжню кількість співробітників, заражених новим коронавірусом, хоча більшість співробітників поліції перебували на передньому краї, а ризик зараження був неминучий”,- заявила профспілка, зазначивши, що, як лікарі, так і співробітники поліції також повинні отримувати бонус додаткового ризику .
Румунські коронери, які працюють з пацієнтами, інфікованими коронавірусом, отримують щомісячну допомогу в розмірі 500 євро.
Профспілка Європолу також повідомила, що 3196 співробітників Міністерства внутрішніх справ Румунії знаходяться в ізоляції або на карантині. Шістдесят чотири румунських поліцейських були виписані з лікарень після одужання від коронавіруса.
У Румунії, згідно з вчорашніми даними, всього 11 616 чоловік заразилися новим коронавірусом. За останніми даними на сьогодні, число жертв Ковіда-19 в країні становить 663.