Дональд Туск замінить Жан-Клода Юнкера на саміті G7

Глава Європейської Ради Дональд Туск представлятиме Європейський Союз на саміті G7, який відбудеться в ці вихідні в французькому місті Біарріце.  Причина в тому, що за станом здоров’я президент Європейської комісії Жан Клод Юнкер, який недавно переніс операцію, повинен залишитися в лікарні.

Юнкеру довелося скоротити відпустку в Австрії за станом здоров’я. У вихідні він був доставлений в Люксембург для термінової холецистектомії.

Операція пройшла добре. Президент Юнкер в даний час знаходиться в лікарні, одужує. Його лікарі вирішили, що він не повинен подорожувати в цей час, і тому не зможе бути присутнім на зустрічі G7 на вихідних, – сказала прес-секретар ЄС Наташа Берто. Юнкер повинен зв’язатися з главою Європейської ради Дональдом Туском, а також з президентом Франції Еммануелем Макрона, щоб донести своє послання до цього саміту.

Саміт у французькому Біарріце в кінці серпня має бути, серед іншого можливість зустрітися з главою Єврокомісії і новим прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. У французькому курорті, розташованому на березі Атлантичного океану, буде, зокрема, президент США Дональд Трамп, а також інші лідери країн G7.

Для ЄС, який буде представляти Туск, зустріч повинна бути можливістю виступити на захист порядку, заснованого на законі і складових його організацій в якості найкращого рішення в глобальному управлінні.