20 затриманих в Італії за підозрою в зв’язках з мафією

“Італійські правоохоронні органи затримали на Сицилії 23 людини за підозрою в зв’язках з місцевими злочинними угрупованнями”, – повідомляє агентство ANSA.

Серед затриманих два співробітника місцевої поліції і адвокат, вони підозрюються в пособництві мафії. Зокрема, як повідомляє газета Corriere della Sera, зустрічі лідерів сицилійських злочинних угруповань протягом двох років проходили в адвокатському бюро. “Слідчі також встановили канал для передачі інформації між затриманими членами місцевих груп і босом Коза Ностра Матео Мессіна Денаро, який багато років знаходиться в бігах”, – повідомляє агентство FOCUS.

Після арешту хрещеного батька Тото Ріїни в 1993 році і його наступника Бернардо Провенцано в 2006 році (вони обидва померли у в’язниці) Коза Ностра перетворилася в розрізнену організацію з безліччю кланів.

Найбільш розшукуваний злочинець Італії, Маттео Мессіна Денаро, більше не грає вирішальної ролі в злочинному світі Сицилії, де він не жив протягом довгого часу. Він переховувався майже 30 років, і ніхто точно не знає, як він виглядає.

У жовтні 2020 року суд Кальтаніссетти визнав його причетним до організації вбивств суддів Джованні Фальконе і Паоло Борселліно в 1992 році і засудив його до довічного ув’язнення. Раніше він був засуджений за інші вбивства і організацію терактів в Римі, Мілані та Флоренції, до яких мафія вдалася для тиску і залякування влади.