Coronavirus вразив ресторанний бізнес Шанхая напередодні Дня св. Валентина

Як повідомляє Reuters, поширення коронавируса сильно позначається на роботі шанхайських ресторанів напередодні Дня святого Валентина.

«Кількість бронювань на свято в цьому році практично дорівнює нулю», – сказав Білл Ху, власник французького ресторану в популярному торговому центрі міста. У попередні дні бізнес також не йшов. На кухні тихо, працює тільки двоє людей, що відповідають за дезінфекцію об’єкту, повідомляє BTA.

«Ця епідемія стала несподіванкою. Багато клієнтів зробили попереднє замовлення, але всі подзвонили, щоб скасувати їх», – говорить Ху. У минулому році в день св. Валентина він вітав 170 клієнтів в своєму ресторані. Його втрати на сьогоднішній день складають більше 100 000 доларів – оренда, зарплата і продукти.

«Протягом останніх кількох тижнів було важко», – сказав Остін Ху, шеф-кухар розкішного ресторану Heritage Bay Madison в прибережній зоні Шанхая. «День святого Валентина сумний, у нас тільки одне застереження. Повернеться впевненість в собі. Питання в тому, чи зможемо ми протриматися достатньо довго», – додає він.

З початком епідемії влада попередила людей залишатися вдома, і навіть великі міста країни стали виглядали примарними.

«Я не збираюся ризикувати своїм життям через те, що піду на вечерю», – сказала Діна Лі, яка відмовилася від ідеї повечеряти з чоловіком через вірус, хоча її не було вдома десять днів. «Навіть коли я замовляю їжу, я роблю це тільки у KJC і McDonald’s, тому що великі мережі повинні гарантувати продовольчу безпеку», – додала вона.