Ердоган в 37 раз подав до суду на лідера опозиційної партії за наклеп

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган подав до суду на лідера опозиційної Народної республіканської партії (НРП) Кемала Калучдароглу на 500 000 турецьких лір ($ 82,4 тис.), звинувативши його в наклепі, з посиланням на агентство Anadolu.

У позові стверджується, що Кулачдароглу зробив необґрунтовані заяви про зв’язок президента з терористичною організацією “Фетхуллах” (FETO) ісламського проповідника Фетхуллах Ґюлена. За даними турецької влади, FETO стоїть за спробою державного перевороту в Туреччині в 2016 році, повідомляє БТА.

У позові йдеться, що лідер опозиції серйозно образив Ердогана. Виступаючи перед парламентською групою своєї партії, Кулачдароглу сказав, що прихильники Ґюлена займали високі пости в державних структурах Туреччини, оскільки Ердоган закрив на це очі.

Жодне зі звинувачень не відповідає дійсності, йдеться в позові. У ньому говориться, що твердження, зроблені лідером НРП, «повинні розглядатися, як спроба відвернути увагу від співпраці НРП і FETO».

За останні вісім років Ердоган подав до суду 36 позовів проти Кулачдароглу. Судовий процес найчастіше закінчувався на користь лідера НРП. Тільки в трьох випадках суд виніс рішення на користь президента. Калучдароглу був засуджений до виплати Ердогану моральної компенсації на суму в 20 000 турецьких фунтів (3,3 тисячі доларів).