В Онтаріо збільшили штрафи за користування смартфоном під час водіння

Штрафи за спілкування по мобільному телефону або використання інших портативних пристроїв за кермом в канадській провінції Онтаріо збільшені більше ніж в два рази.

Під час водіння автомобіля водій не повинен розмовляти по телефону, відправляти повідомлення, набирати номер або відправляти листи через електронну пошту. У разі, якщо поліцейські зафіксують порушення, буде накладено штраф в сумі, яка може становити 1000 доларів.

При повторному порушенні правил до сплати штрафу додається призупинення дії водійських прав на 3 дні плюс 3 штрафних бали.

Якщо і це не зупиняє недбайливого водія, і протягом 5 років зафіксують, що він розмовляє по мобільному телефону, то максимальний розмір штрафу збільшується до 2000 доларів. До цього додаються 6 штрафних балів і призупинення дії водійських прав на 7 днів.

Для найзавзятіших фанатів смартфонів і планшетів під час водіння передбачений штраф до 3000 доларів і призупинення дії водійських прав на 30 днів. Очевидно, щоб протягом цього часу порушник міг вдосталь користуватися своїми мобільними пристроями, але на дивані, а не під час їзди на автомобілі.

Для злісних порушників передбачені підвищені страхові тарифи. Згідно зі статистичними даними, на які посилається поліція Онтаріо, користування водіями мобільними пристроями під час водіння автомобіля є основною причиною більшості дорожньо-транспортних пригод.

Нагадаємо, в грудні 2018 року розпочали діяти поправки до кримінального кодексу Канади, що передбачають більш жорсткі санкції для порушників правил водіння автомобіля. Зокрема для тих, хто сідає за кермо під впливом алкоголю або наркотиків.

Джерело: news.eurabota.ua

04.01.2019