Ще в цьому році в Німеччині підвищать штрафи за порушення правил дорожнього руху

У Німеччині збільшують штрафи за порушення правил дорожнього руху. Нові, більш високі тарифи вступлять в силу в цьому році. Потрібно лише схвалення федеральних земель Федеративної Республіки Німеччини.
Штрафи будуть застосовуватися до багатьох аспектів дорожнього руху. Від поганої парковки до утруднення водіння в «коридорі життя». Наприклад, згідно з пропозицією міністра транспорту Німеччини Андреаса Шойера з CSU, вартість паркувального квитка на тротуарі або велосипедній доріжці повинна складати до 100 євро.
Так само оцінюються зупинка автомобіля на так званій захисній смузі для велосипедистів.
Той, хто перешкоджає або загрожує іншим учасникам дорожнього руху, пошкоджує їх автомобіль або припаркував автомобіль в несанкціонованому місці більше години, повинен також враховувати, що крім штрафу, він буде отримувати штрафні очки в Центральному реєстрі правопорушників дорожнього руху у Фленсбурзі.
На даний момент часто трапляється, що водії, які застрягли в пробці на шосе, використовують «коридор життя». Вони будуть покарані за це. Також будуть покарані і ті, хто не поступиться місцем, щоб створити такий коридор. Штраф становитиме від 200 до 320 євро. Крім того, такі водіїбудуть позбавлені водійських прав на місяць і отримають два штрафних очка у Фленсбурзі.
Уряд також схвалив інші зміни в дорожньому русі. Одна з них – дозволити рух легкових автомобілів по смузі, призначеній для автобусів, але тільки якщо в машині знаходяться не менше трьох пасажирів.
Це збільшить кількість, так званих, спільних поїздок, тобто спільне використання однієї машини групою людей, які їдуть в одне і те саме місце або по одному і тому ж маршруту. Запланований ефект – зниження трафіку і забруднення навколишнього середовища.