Іммігрантів в Канаді безпосередньо торкнуться нові правила водіння автобобиля

18 грудня почали діяти поправки до кримінального кодексу Канади, які передбачають більш серйозні санкції для порушників правил водіння автомобіля.

Стали жорсткішими покарання для тих водіїв, які дозволяють собі сідати за кермо під впливом алкоголю або наркотиків, включаючи марихуану, недавно легалізовану в Канаді. Порушення законодавства в більшості випадків тепер розглядаються як серйозні кримінальні злочини. При цьому передбачається максимальне покарання за більшість порушень до 10 років.

Поправки безпосередньо можуть вплинути на імміграційний статус постійних жителів Канади. Згідно з новим законодавством, у разі порушення правил водіння, передбачених поправками, постійні жителі можуть опинитися під загрозою втрати статусу з можливою депортацією з країни.

Крім цього, нові правила стосуються і тимчасових мешканців до яких відносяться іноземні студенти, працівники, туристи.

Згідно з оновленим законодавством співробітники поліції мають право затримувати порушників прямо на дорогах, зробити аналіз крові, дихання, в разі, якщо вони підозрюють, що водій може знаходиться під впливом алкоголю або наркотиків.

Нагадаємо, уряд Канади випустив 3900 запрошень іноземцям для оформлення заявок на постійне місце проживання після чергового розіграшу за програмою Express Entry.

Джерело: www.eurabota.ua

20.12.2018