Канада радить своїм громадянам їздити до України лише у крайньому випадку

Уряд Канади закликає своїх громадян утриматися від поїздок в Україну, які не має першорядного значення, а причиною називає «російську агресію». Про це повідомило агентство Рейтер.

«Ми змінили рівень ризику для України, щоб уникнути поїздок, які не є вкрай необхідними через російську агресію, що триває, і збільшення скупчення збройних сил навколо України», — йдеться в рекомендації канадського уряду щодо поїздок.

“Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі відвідає Київ цього тижня, щоб підтвердити підтримку її країною суверенітету України та активізувати зусилля щодо стримування «агресивних дій» Росії”, – повідомила Оттава.

Джолі зустрінеться з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем і відправиться до західної частини країни, щоб поспілкуватися з канадською військовою навчальною місією з 200 осіб, яка перебуває там із 2015 року.

Нагадаємо, що Москва розмістила понад 100 000 військовослужбовців біля кордону з Україною і не збирається на цьому зупинятися, а Сполучені Штати заявили, що побоюються, що Росія готує ґрунт для вторгнення, якщо дипломатія не зможе досягти своєї мети.