Трюдо особисто відвідає G7 і НАТО

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив, що особисто візьме участь у саміті G7 з 11 по 13 червня і саміті НАТО 14 червня, після чого відбудеться саміт Канада-ЄС в Брюсселі.

Трюдо сказав, що світові лідери повинні об’єднатися, щоб протистояти викликам, що стоять перед світом зараз і в майбутньому. Канцелярія прем’єр-міністра запевнила, що він і канадська делегація, котра направляється до Великобританії і Бельгії, будуть дотримуватися суворих процедур громадської охорони здоров’я під час свого візиту і після повернення додому.

Саміт G7 в цьому році буде присвячений скоординованим підходам до просування міжнародних правил і прав людини, демократії та гендерної рівності.

Під час саміту Канада-ЄС Трюдо зустрінеться з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн, щоб обговорити області подальшої співпраці.

У G7 входять Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США і Європейський союз. Крім членів G7, Великобританія запросила лідерів з Австралії, Індії, Південної Африки і Південної Кореї.