Літній туристичний сезон підходить до завершення: пора підбивати перші підсумки

Виявляється, що не тільки українці відрізняються високою мобільністю і бажанням подорожувати по різних країнах, але і Україна стає все більш популярною країною серед мандрівників із Європи та США.

Незважаючи на те, що українці подорожують протягом цілого року, але з об’єктивних причин літні місяці – це пік туристичного сезону, оскільки переважна більшість українців у цей час йде у відпустки.

Експерти туристичної галузі вже починають підбивати проміжні підсумки цього сезону, аналізувати нові тенденції, які почали проявлятися серед громадян України, що вважають за краще проводити відпустку за кордоном.

Згідно зі статистичними даними Держприкордонслужби, найпопулярнішою країною для подорожей серед українців залишається сусідня Польща. Звичайно, більшість наших співгромадян подорожують зовсім не в якості туристів, проте збільшується число тих, хто використовує польські аеропорти для пересадки на інші рейси, оскільки з них можна за невеликі гроші полетіти в будь-яку точку Європи та світу.

У цьому сезоні зафіксовано значне зростання інтересу до вже, здавалося, звичних Єгипту і Туреччини.

Що ж стосується розвитку України як туристичної країни, то за даними прикордонників, зростає число гостей, які прилітають з Польщі, Туреччини, Ізраїлю, Італії, Литви та США.

Експерт з туризму Володимир Царук зазначив, що іноземців в Україні «привертає різноманітність: у нас є і море, і гори, і лікувальні курорти».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що починаючи з 1 серпня, українські туристи, які прибувають на Шрі-Ланку, зможуть оформляти в’їзну візу терміном на 30 днів абсолютно безкоштовно.

У Дубаї для іноземних туристів ввели 30-денну безкоштовну ліцензію на алкоголь.