Папа Франциск закликав всіх зробити щеплення, це турбота один про одного

“Папа Франциск в середу закликав людей зробити щеплення від COVID-19, заявивши, що вакцини можуть покласти край пандемії, але повинні бути зроблені всіма”, – повідомляє Reuters.

«Завдяки Божій благодаті та праці багатьох людей тепер у нас є вакцини, які захищають нас від COVID-19», – сказав Папа у відеозверненні.

«Вони дають нам надію покласти край пандемії, але тільки в тому випадку, якщо вони будуть доступні для всіх і якщо ми будемо працювати разом», – додав він.

Вакцини широко доступні в основному в багатших країнах, але недовіра і нерішучість означають, що багато людей відмовляються робити щеплення, що робить їх особливо вразливими для поширення варіанту “Дельта”.

Навпаки, більш бідні країни, як і раніше, не мають доступу до великомасштабних поставок вакцин.

Медичні експерти попереджають, що можуть розвинутися більш небезпечні варіанти, якщо вірусу дозволити циркулювати в великих групах нещеплених людей.

Сам Папа Франциск був вакцинований в березні, заявивши в той час, що це було етичним зобов’язанням.

«Вакцинація – це простий, але дієвий спосіб сприяти загальному благу і піклуватися один про одного, особливо про найбільш вразливих. Я молю Бога, щоб кожен вніс свій внесок маленькою піщинкою, своїм власним жестом любові», – сказав Папа в недавньому виступі.