Німеччина надала ще одну пільгу своїм громадянам

Уряд ФРН вирішив надати право безкоштовного проїзду в громадському транспорті всім військовослужбовцям. Відповідне рішення було прийнято на минулому тижні.

Вільний проїзд буде доступний для німецьких військових вже з 1 січня наступного року.

Передбачається, що всі солдати Бундесверу зможуть безкоштовно їздити не тільки в робочих цілях, але і в особистих. Однак, для цього військовим потрібно бути у формі або пред’явити відповідний документ.

Відзначимо, що дана пільга зараз буде доступна лише на залізничному транспорті. Рішення про вільний проїзд для військових напередодні було узгоджено між представниками уряду і найбільшого залізничного перевізника країни – компанії Deutsche Bahn.

Читайте також: «Локомотив» Євросоюзу – економіка Німеччини – починає сповільнюватися

Безкоштовний проїзд чинним військовослужбовцям буде надано в поїздах всіх призначень: місцевих, міжміських і регіональних. При цьому, безкоштовно солдати і офіцери можуть їздити лише в вагонах другого класу. Замовити безкоштовні квитки на поїзди військові Німеччини зможуть через спеціальний портал.

Ініціатива про надання даної можливості службовцям армії ФРН надійшла від чинного уряду і нинішнього міністра оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер. Місцеві перевізники пропозицію влади схвалили.