Канадська імміграційна влада дуже сувора до українців

Протягом перших місяців цього року практично кожен четвертий українець, який хотів поїхати до Канади, не зміг отримати в’їзну візу.

Як повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук, імміграційна влада країни відмовила у візах 23 відсоткам з числа тих українців, які планували в’їхати на територію Канади.

Звичайно, дипломат на те і дипломат, щоб не дуже приємну для багатьох українських громадян інформацію подати так, що звучить вона не так вже й гірко. Зокрема посол підкреслив: «Що стосується віз, оформлених тут, в Києві, то я бачу, що за 4 місяці 2019 року 77 відсотків заявок були успішно затверджені».

Такий великий відсоток відмов у наданні українцям канадських віз дипломат оцінює з позитивної точки зору. Більш того, він навіть стверджує, що незважаючи ні на що, спостерігається покращення цього показника у порівнянні з минулими роками.

Роман Ващук також розповів, що дуже багато доводиться відмовляти заявникам, оскільки вони не дуже уважно заповнюють всі необхідні документи. «Що ви впишете до анкети – те і буде підставою для рішення. І якщо ви не вказали там якісь факти або докази на користь того, що вам потрібна віза, з думкою про те, що хтось їх вгадає – то цього не буде»,– цілком жорстко наголосив посол.

Також канадський посол визнав, що імміграційна влада його країни «більш прискіплива» у порівнянні з іншими країнами. За його словами, це обумовлено тим, що «у нас ні реєстрації, ні контролю за виїздом немає. Єдиний спосіб контролю за нелегальним працевлаштуванням або еміграцією, який у нас є – це видача в’їзної візи. Саме тому ми більш прискіпливі».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що число охочих поїхати до Канади на роботу, навчання або в гості до родичів в останні роки просто зашкалює.

Важливі нововведення почали діяти в імміграційній системі Канади. Вони враховують інтереси як постійних, так і тимчасових резидентів.