Призначено нового міністра імміграції Канади

Після нелегкої перемоги на парламентських виборах, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо сформував уряд, у якому Марко Мендічіно призначений міністром у справах громадянства, біженців та імміграції.

Новий міністр, від діяльності якого значною мірою залежатиме імміграційна політика канадського уряду, нащадок італійських іммігрантів. Марко Мендічіно 46 років, він має великий досвід роботи в галузі права, майже 10 років був федеральним прокурором. Після обрання в парламент в 2015 році працював парламентським секретарем міністра інфраструктури, а також парламентським секретарем міністра юстиції і генерального прокурора Канади.

Ліберальна партія Джастіна Трюдо найближчим часом повинна виконати обіцянки, серед яких збільшення потоку іммігрантів до країни, створення муніципальної програми висування кандидатів, скасування плати за громадянство та інші.

Кількість іммігрантів в Канаді в 2021 році має збільшитися до 350 тисяч осіб, тобто в найближчі три роки до країну прибудуть понад мільйон нових жителів.

На сьогодні всі, хто хоче отримати канадське громадянство, повинні заплатити 630 доларів. Реформа Закону про громадянство передбачає скасування цієї плати, що зробить отримання громадянства більш доступним.

Коментуючи своє нове призначення Мендічіно підкреслив: «Моя кар’єра завжди була націлена на державну службу. Я працював як на федеральному, так і на місцевому рівні, і хочу внести максимальний вклад в розвиток країни».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ліберальна партія Канади виграла парламентські вибори, отримавши 157 місць з 338.

У середу, 20 листопада, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив склад нового уряду, який не має більшості в парламенті.