Канадська провінція Альберта зацікавлена в більшій кількості іммігрантів

Тепер іноземні фахівці в області техніки і технологій, які приїжджають до канадської провінції Альберта, можуть зітхнути з полегшенням.

Влада цієї канадської провінції прийняла рішення істотно спростити правила працевлаштування нових жителів країни технологічних спеціальностей.

Ситуація на ринку праці настільки несприятлива, що влада провінції Альберта найближчим часом скасує федеральні вимоги, які стосуються рівня освіти і досвіду роботи для працевлаштування іммігрантів.

Альберта стане першою провінцією в країні, в якій для влаштування на роботу технологам і технікам не потрібно буде проходити повторну сертифікацію, а дипломи про освіту та досвід роботи, отримані в інших країнах, будуть прирівняні до канадських. Звичайно, потрібно буде скласти іспити і підтвердити кваліфікацію.

Таке безпрецедентне рішення влади Альберти красномовно свідчить про величезний дефіцит фахівців у провінції.

Основна причина такого кардинального рішення полягає в тому, що складна процедура сертифікації відсіює половину кваліфікованих іммігрантів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадські роботодавці все наполегливіше вимагають від влади країни змінити діючу імміграційну систему, щоб збільшити кількість іммігрантів.

Опубліковані дані за 2019 рік: спеціалісти яких професій мають найбільші шанси на переїзд до Канади.