Зниження довіри Швеції до здатності уряду впоратися з COVID-19

Впевненість у здатності шведського уряду і органів охорони здоров’я впоратися з новим коронавірусом знижується на тлі зростаючих побоювань з приводу високої смертності.

Рішення Швеції не вводити блокаду, на відміну від більшості європейських країн, підтримувалося населенням, але в останні тижні критика посилилася через більш високу смертність від коронавіруса в порівнянні з сусідніми скандинавськими країнами.

За даними нового опитування Novus для телебачення SVT, відсоток тих, хто довіряє здатності уряду впоратися з вірусом, впав до 45 відсотків в червні з 63 відсотків у квітні.

Довіра до Шведському агентству громадської охорони здоров’я, яке проводить кампанію «Соціальна дистанція і гігієна», також впало до 65% з 73%.

У Швеції жертвами коронавіруса є понад 4500 осіб.

Відповідно до публікації в Ourworldindata.com, число смертей від коронавіруса в Швеції є найвищим в світі на душу населення за останній тиждень. Щодня відбувається 5,29 випадків смерті на мільйон в порівнянні з 4,48 в Великобританії.

Вчора розробник стратегії по боротьбі з вірусом в Швеції Андерс Тегнель визнав, що померлих від коронавіруса занадто багато.