Румунія отримає 400 респіраторів за два тижні

Румунія потребує, як мінімум, 2000 респіраторів для найбільш постраждалих пацієнтів від COVID-19, і прем’єр-міністр Людовик Орбан заявив, що 400 таких пристроїв надійдуть до країни протягом двох тижнів.

«Нам потрібно принаймні 2000 респіраторів, щоб впоратися з будь-якою ситуацією. Я вже можу сказати вам, що після періоду, коли було дуже важко купити респіратори на ринку, у нас є гарантія, що вони прибудуть до Румунії – 400 нових респіраторів через 15 днів»,- сказав прем’єр.

Прем’єр-міністр сказав, що 200 респіраторів, надійдуть зі Сполучених Штатів після розмови між президентом Клаусом Йоханнісом і його американським колегою Дональдом Трампом, і ще 200 одиниць погодилася надіслати Південна Корея.

Орбан сказав, що в уряду є проекти для внутрішнього виробництва респіраторів.

«Розробляються три проекти. Один з проектів знову обговорюється з американською стороною, з однією виробничої компанією, яка надала одному румунському виробнику весь план по виробництву їх респіраторів, за умови, що ми не будемо виготовляти їх на продаж, а тільки для потреб румунської системи охорони здоров’я», – пояснив прем’єр .