Величезний круїзний лайнер зі спалахом коронавірусу не пустили в порт

Круїзному лайнеру компанії Royal Caribbean було відмовлено у доступі до двох острівних держав після того, як 55 пасажирів та екіпаж заразилися Covid-19 лише через кілька днів після того, як корабель покинув Форт-Лодердейл. Про це повідомляє CNN.

Odyssey of the Seas було заборонено кинути якір у порту Кюрасао та Арубу. Він залишиться в морі до свого запланованого повернення до Форт-Лодердейла 26 грудня.

Органи охорони здоров’я Кюрасао відмовилися дозволити судну пришвартуватись, тому що відсоток інфікованих на борту був занадто високий. За словами доктора Ізі Герстенблута, національного епідеміолога країни, у середу на борту лайнера було виявлено 51 позитивний випадок.

За даними Royal Caribbean, корабель вміщує 5500 гостей плюс 1600 членів екіпажу. Неясно, чи всі місця були зайняті під час цієї подорожі.

Спалах стався через кілька днів після того, як принаймні 48 людей на борту найбільшого у світі круїзного лайнера Royal Caribbean’s Symphony of the Seas дали позитивний результат на Covid-19, коли корабель пришвартувався до Майамі.