Найбільше в Європі працюють українці

Спеціальне дослідження показало, що українські працівники самі працьовиті в Європі.

Спеціальне дослідження, результати якого нещодавно були опубліковані, показало, що українці – найбільш працьовита нація. Парадоксальний і сумний факт – згідно зі статистичними даними, рівень оплати праці та життя українців найнижчий на європейському континенті.

Для ілюстрації можна порівняти Україну і Німеччину. У нашій країні 40-годинний робочий тиждень і одинадцять державних свят. У ФРН робочий тиждень становить 34 години. Оскільки свята в Німеччині не переносяться, то німці в цьому році будуть мати дев’ять додаткових вихідних днів. При тому, що робочий тиждень у німців на шість годин триває менше, ніж в українців, середній рівень життя з українським просто не порівнюваний. Це дві паралельні площини, два способи існування і два окремі світи.

Світова статистика показує, що кількість державних вихідних не відіграє суттєвої ролі для економіки країни. Для порівняння краще брати кількість відпрацьованих годин.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за результатами досліджень європейського ринку праці за 2018 рік, Німеччина визнана найкращою країною для трудових мігрантів.