200 школярів викрадені джихадистами в Нігерії

За словами представника поліції, в неділю було викрадено велику кількість школярів, і одна людина була убита в школі в північному штаті,  Нігері.

“Нігерійські ЗМІ повідомили, що близько 200 учнів були викрадені в ісламській школі Саліху Танко в Тегина”, – повідомляє The Washington Post.

Начальник поліції штату Нігер підтвердив інцидент, але не уточнив кількість викрадених. За його словами, викрадення було скоєно озброєними бандитами на мотоциклах. Для порятунку викрадених були мобілізовані всі сили, і поліція гарантує, що діти будуть врятовані і повернуті цілими і неушкодженими.

Цей інцидент став останнім в серії масових викрадень в школах Нігерії збройними бандами, які вимагали викуп. Бойовики нападали на школи в Нігерії, з грудня викравши сотні учнів. Найгірший інцидент в цьому році стався в державній середній школі для дівчаток Джангебе в лютому, коли 279 дівчаток були викрадені і пізніше звільнені.

Багато шкіл були змушені закритися через часті інциденти.

В суботу 14 студентів і співробітників університету, викрадених з Університету Грінфілд в Кадуні 20 квітня, були звільнені після більш, ніж місяця перебування в полоні.